Hoe muziek te starten?

Als je ziet dat je zoon of dochter vingers heeft voor de piano, is het goed om te weten dat ze ook potentie hebben voor de gitaar. Houd er rekening mee dat niet alle instrumenten ideaal zijn voor beginners in muziek. Een dirigent van een jeugdorkest en een leraar en muziekproducent geven hun advies om het juiste instrument te kiezen en niet te gefrustreerd te raken.

Als je dochter het ritme van een liedje op de radio heel precies volgt, en met haar lepel als een trommel op de tafel slaat, betekent dat dan dat ze getalenteerd is, en om haar vaardigheden te verdiepen moet je een batterij voor hem kopen? Of als je neefje op school heel goed metallofoon speelt, wordt het dan tijd om een ​​piano voor hem te kopen?

Welk instrument te kiezen voor beginners

Soms kan het verschijnen van een muziekinstrument een keerpunt zijn in het artistieke leven van een kind, waardoor een heel universum van expressie, discipline en verkenning wordt geopend. Maar in andere, als het instrument of de timing niet goed is, kan dit frustratie of afwijzing veroorzaken bij een complex en delicaat object. Sommige instrumenten vereisen inderdaad een techniek en een logica die moeilijk te raden of te ontcijferen is.

“Het is normaal dat als een kind, dat nieuwsgierig of geïnteresseerd lijkt in muziek, een complex instrument wordt gegeven, deze interesse geleidelijk zal afnemen als er geen volwassen begeleiding is”, In deze gevallen is hulp, hetzij van ouders of familieleden die weten het instrument of van een leraar.

De recorder

De recorder wordt te veel geassocieerd met de schoolroutine. Het is echter aan te raden om een ​​instrument te ontdekken. Met andere woorden, het is gemakkelijk te spelen en laat meisjes en jongens het zelf ervaren. Het geeft hen de mogelijkheid om mogelijk muzikaal talent of nieuwsgierigheid te tonen.

Percussie

Op het gebied van exploratie zijn er veel variëteiten.Normaal gesproken zijn jongens en meisjes in de vroege kinderjaren geïnteresseerd in percussiespeelgoed. En op de kleuterschool of in de eerste jaren van de school hebben ze meestal de beschikking over metalofonen en blokfluiten. In beide gevallen moet ervoor worden gezorgd dat ze goed zijn gebouwd, dat ze van de best mogelijke kwaliteit zijn. Want als de eerste muzikale ervaring van een kind plaatsvindt met een slecht gekalibreerd instrument, dat een meningsverschil heeft, is dat averechts. Zijn geluidsuniversum zal inderdaad worden opgebouwd met de slechte rapporten. Met andere woorden, hij zal slecht leren ”.

Het elektrische toetsenbord

Veel muziekvirtuozen geloven dat het elektrische toetsenbord een uitstekend instrument is om muziek te beginnen. Het blijkt een van de meest complete instrumenten te zijn.

Zonder al te fancy te zijn, kun je percussie, harmonie en melodie doen. Hiermee kunnen kinderen heel gemakkelijk veel verschillende muzikale vaardigheden en capaciteiten ontwikkelen.

Het heeft drie octaven, dat wil zeggen dat de diatonische toonladder (do, re, mi, fa, sol, la, si, do) in drie tonen is, zodat er meer veld en ruimte is om doorheen te verkennen. Bovendien, door zijn grootte en eenvoud, de Polynesische ukelele.

De Polynesische ukelele is een echte aanrader.

Het is gemakkelijker te gebruiken dan een gitaar en gebruiksvriendelijker. Het heeft minder snaren (vier) en een andere stemming, maar het is een goede benadering van een instrument van dit type. Een goede ukelele is niet duur. Er is een model van het merk Kala, genaamd Waterman, die is gemaakt van plastic, waterdicht, zeer licht en klinkt geweldig. Over snaren gesproken, hoe zit het met kindergitaren?

De gitaar

Ze kunnen worden gebruikt om te verkennen, maar hiervoor is een volwassene nodig die weet hoe hij het kind moet begeleiden en begeleiden. Veel van degenen die zijn ontworpen voor kinderen zijn over het algemeen niet van zeer goede kwaliteit. Het zal niet lukken om er geluiden mee te imiteren.

Goede ervaring met kindergitaren is een elektrisch apparaat dat probleemloos werkt. Het over je schouder hangen, het in het stopcontact steken en luisteren naar het versterkte geluid dat eruit komt “versterkt ze een beetje, het geeft ze veel energie. Deze weet zijn doel te verfijnen en te vervullen.

De piano van 3 octaven

Ze zijn goedkoop, sommige zijn erg goedkoop en sommige zijn uitgebreider. Hoe dan ook, ze zijn niet te duur en erg goed om te bemachtigen. Je hoeft hem niet aan te sluiten of batterijen erin te doen, en tegelijkertijd

Toen er een paar decennia geleden een minimumleeftijd was voor kinderen om bepaalde instrumenten te bespelen, werd in de klassieke muziek geaccepteerd dat jongens en meisjes instrumenten konden bespelen vanaf 4 jaar. De industrie maakt ook kleinere versies van hardere en goedkopere materialen zoals PVC voor hen, maar dat klinkt geweldig.

Het Britse Nuvo Instrumental ontwerpt en produceert instrumenten die klinken als professionals, ook al zijn ze ontworpen voor kinderen. Ze zijn een geweldige innovatie.

Wat te doen als de ontdekkingsfase voorbij is?

Wanneer de verkenningsfase voorbij is, dat wil zeggen wanneer het kind tekenen vertoont dat het niet op eigen kracht verder wil, is het tijd om ‘de stap te zetten naar een gespecialiseerde leraar’. Het is misschien niet binnen het bereik van elke portemonnee en elk budget. Veel gemeenten hebben een programma van jeugdorkesten of muzikale workshops. Ze zijn gratis of goedkoop, en kinderen hoeven geen geavanceerde muzikale kennis te hebben.

En als mijn dochter “The Song of Joy” leert spelen, sta ik dan voor een wonderkind of is haar talent gewoon?

Waar je naar moet kijken is iets anders. Het kan gebeuren dat een kind geobsedeerd raakt door een instrument, het constant bespeelt en zichzelf verbetert. Het is een heel goed teken om het in de klas te zetten en misschien te investeren in een beter instrument”.